Ne aitrus, sviestinės tekstūros, mažiau sūrus, palyginti su kitais panašaus tipo pelėsiniais sūriais, netgi šiek tiek švelnus, puikiai derantis su vynuogėmis, o šiandien - salotose. Mažytis prisilietimas prie Prancūzijos sūrių - Bleu d’Auvergne.
Apie sūrį bei jo istoriją galite paskaityti čia. Todėl be didelių postringavimų - paprastas salotų receptas.
Dviems Reikės:
- Nedidelio gabalėlio Bleu d’Auvergne
- 1 žaliosios cikorijos
- 1 raudonosios cikorijos
- Saujelės vyšninių / vynuoginių pomidorų
- Saujelės gražgarsčių - rukola (jei mėgstate - daugiau, nemėgstate - mažiau)
- Mėlynųjų / raudonųjų vynuogių be sėklų, taip pat saujelės
Padažui (dressing) naudojau pusė raudonojo apelsino, šiek tiek alyvuogių aliejaus, mairūno lapelių ir kelis lašus balzaminio acto.
Salotas suplėšiau, pomidorus perpjoviau į 2-4 dalis, vynuoges į dvi dalis, sūrį šiek tiek susmulkinau. Viską lengvai sumaišiau - šiek tiek padažo - ir paruošta!
puikiai isejo
ReplyDelete