Thursday 20 February 2014

Salotos au Bleu d’Auvergne




Ne aitrus, sviestinės tekstūros, mažiau sūrus, palyginti su kitais panašaus tipo pelėsiniais sūriais, netgi šiek tiek švelnus, puikiai derantis su vynuogėmis, o šiandien - salotose. Mažytis prisilietimas prie Prancūzijos sūrių - Bleu d’Auvergne.



Apie sūrį bei jo istoriją galite paskaityti čia. Todėl be didelių postringavimų - paprastas salotų receptas.

Dviems Reikės:
  • Nedidelio gabalėlio Bleu d’Auvergne
  • 1 žaliosios cikorijos
  • 1 raudonosios cikorijos
  • Saujelės vyšninių / vynuoginių pomidorų
  • Saujelės gražgarsčių - rukola (jei mėgstate - daugiau, nemėgstate - mažiau)
  • Mėlynųjų / raudonųjų vynuogių be sėklų, taip pat saujelės
 




Padažui
(dressing) naudojau pusė raudonojo apelsino, šiek tiek alyvuogių aliejaus, mairūno lapelių ir kelis lašus balzaminio acto.

Salotas suplėšiau, pomidorus perpjoviau į 2-4 dalis, vynuoges į dvi dalis, sūrį šiek tiek susmulkinau. Viską lengvai sumaišiau - šiek tiek padažo - ir paruošta!

1 comment: